• Stranicu
  • Google
Europska komisija u Bosni i Hercegovini

Projekt financira Evropska unija

Početna/Vijesti - BiH/Konferencija o ekološkoj proizvodnji

Konferencija o ekološkoj proizvodnji

Održana konferencija o ekološkoj proizvodnji i predstavljen dokument

Datum: 23.03.2016 12:19 | Kategorija: BiH

Konferencija o ekološkoj proizvodnji Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče u suradnji s projektnim partnerom u BiH, Opštinom Teslić, u okviru provođenja projekta ECO FOOD TURA, financiranog od strane Europske unije iz IPA sredstava kroz prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina, u Hotelu Kardial-Banja Vrućica organizirala je Konferenciju o ekološkoj proizvodnji.

Cilj konferencije je upoznati privredne subjekte, širu javnost i ostale zainteresirane s važnostima razvoja agrobiznisa zasnovanog na održivom razvoju i zaštiti životne sredine.

Na konferenciji je predstavljen dokument „Analiza stanja i mogućnosti razvoja ekološke proizvodnje s posebnim osvrtom na sektor ljekovitog i aromatičnog bilja uključujući akcijski plan“, koji je izrađen u okviru navedenog projekta.
Podsjetimo da projekt ECO FOOD TURA uz partnere iz BiH u Hrvatskoj provode Lokalna razvojna agencija Vjeverica iz Drenovaca, Agencija za razvoj Vukovarsko srijemske Županije HRAST, Općina Drenovci, Poljoprivredni fakultet Osijek i Osnovna Škola Ivan Meštrović Drenovci.

Kao opći zaključci na temelju predočenih rezultata možemo reći da na području obuhvaćenom Analizom postoje dobri preduvjeti za organiziranje ekološke proizvodnje ljekovitog i aromatičnog bilja. Uz nabavku određenih materijalnih sredstava, edukaciju svih sudionika procesa, kao i aktivnu podršku institucija, ekološka proizvodnja ljekovitog bilja mogla bi zauzeti značajnu ulogu u ovoj regiji.

Napominjemo da je slična konferencija održana i u Drenovcima (RH), na kojooj su učestvovali i predstavnici projektnog tima iz BiH.

  • Copyright © Agromap.net. Sva prava pridržana.
  • Developed by TRING d.o.o.
  • Ova internet stranica je urađena uz pomoć Evropske unije. Sadržaj stranice je isključiva odgovornost Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče
    i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije.