• Stranicu
  • Google
Europska komisija u Bosni i Hercegovini

Projekt financira Evropska unija

Početna/Vijesti - Svijet/Zbog Europske unije: Zabranjuje se prodaja ljekovitog bilja, prirodnih lijekova i meda!

Zbog Europske unije: Zabranjuje se prodaja ljekovitog bilja, prirodnih lijekova i meda!

S početkom ovog mjeseca, u zemljama članicama Europske unije ne smije se prodavati ljekovito bilje i prirodni lijekovi na bazi trava što uključuje i čajeve. Naime, na snagu je stupio novi zakon koji propisuje da se prirodni lijekovi od bilja prije prodaje moraju...

Datum: 05.05.2011 11:54 | Kategorija: Svijet

Zbog Europske unije: Zabranjuje se prodaja ljekovitog bilja, prirodnih lijekova i meda! ... istraživati nekoliko godina, a certifikat bez kojeg ne može ući na tržište Europske unije košta 100.000 eura!

Ono što je posebno važno jeste da će se ove zabrane morati držati i mnoge zemlje koje nisu članice Europske unije, a odnosi se na države potpisnice Kodeksa alimentarijusa. To znači da će te države na svojoj teritoriji zabraniti rad travarima i prodaju njihovih preparata uključujući i čajeve!

Iz mnogih država već su se pobunili, a iz Hrvatske i Srbije stižu najave da će organizovati i proteste, piše "San".

"Nova direktiva Europske unije praktično oduzima pravo na alternativno liječenje. Ona bukvalno predstavlja propast za proizvođače meda, travare i sve ostale koji neće moći da plate 100.000 eura za istraživanja da bi dobili certifikat", poručili su travari.

Izvor: Vijesti.ba

  • Copyright © Agromap.net. Sva prava pridržana.
  • Developed by TRING d.o.o.
  • Ova internet stranica je urađena uz pomoć Evropske unije. Sadržaj stranice je isključiva odgovornost Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče
    i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije.