• Stranicu
 • Google
Europska komisija u Bosni i Hercegovini

Projekt financira Evropska unija

Početna/Članovi mreže/ "Ljbilje" Ljubinje
 "Ljbilje" Ljubinje

"Ljbilje" Ljubinje

Kratak opis

Otkup i prerada samoniklog i plantažiranog ljekovitog, aromatičnog, začinskog bilja

"Ljbilje" Ljubinje

Osnovni podaci

  • ID Broj: 4403280090001
  • Direktor: Božo Ilić
  • Osoba za kontakt: Božo Ilić
  • Telefon: +387 (059) 621-598 +387 (065)681-953

Opis

Ljbilje Ljubinje je firma koja se bavi proizvodnjom i preradom ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja.
Djelatnosti poduzeća su:
1. Otkup i primarna prerada samoniklog, ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja i šumskih plodova –više od 100 porodica u Hercegovini ukljuceno s tim što je akcenat stavljen na žalfiju
2.Proizvodnja čajeva: filter, klasičnih i čajnih mješavina kao pomoćnih ljekovitih sredstava.
- U proizvodnoj hali se vrši primarna prerada ljekovitog bilja, odnosno proizvodnja preko 100 vrsta filter, klasičnih i monokomponentnih čajeva, koji su čisto organskog porijekla, bez vještačkih boja i aroma.
3.Proizvodnja sadnica i sjemena ljekovitog bilja. ogleda se kroz proizvodnju više vrsta sadnica ljekovitog bilja u vlastitom rasadničkom centru kao što su: lavanda,smilje, hajdučka trava, žalfija, bosiljak, miloduh, neven, timijan, vrijesak i dr.
4.Plantažiranje ljekovitog, aromatičnog i začinskog bilja. Na površini od 10 ha, preduzeće plantažira različite vrste ljekovitog bilja kao što su: smilje, lavanda, vrijesak, žalfija i dr.
5.Proizvodnjom eteričnog ulja s naglaskom na 4 vrste ulja:
Lavanda(Lavandula);Smilje (Helichrysumitalicum);Vrijesak (Saturejamontana); Žalfija (Salviae officinalis)
6.Rasadnička proizvodnja raznih vrsta sadnica jagodastog, jabučastog i koštičavog voća. Preduzeće proizvodi sadnice kupine iz vlastitog matičnjaka, kao i rasadnik raznih vrsta kontinentalnog i mediteranskog voća starih domaćih sorti šljive, kruške, jabuke, višnje, trešnje i dr.
7.Pružanje usluga iz oblasti agrara preko Istraživačkog razvojnog centra (izrada strategija razvoja opština i regija, investicionih i idejnih projekata, postavljanje oglednih polja, usluge edukacije sa certifikacijom, nabavka opreme repromaterijala i dr.).

Vizija ove firme je da bude sinonim za kompaniju koja obezbjeđuje dovoljne kolicine sirovine ljekovitog bilja, stalno postavlja više standarde kako u oblasti proizvodnje, trgovine, tako i u oblasti življenja i koja, ne samo da uvodi nove proizvode, nego i vrši unapređenje procesa rada. Da bude sinonim za kompaniju koja posluje u dosluhu s vremenom koje dolazi.

Osnovni cilj predzeća sastoji se u povecanju obima i efikasnosti proizvodnje, povećanju obima proizvodnje, poboljšanje kvaliteta proizvoda, očuvanje postojećih i osvajanje novih tržišta, očuvanju egzistencije i obezbjeđenju permanentnog željenog razvoja.
Strateški je cilj preduzeća obezbjeđenje kontinuiteta sadašnjeg i budućeg funkcionisanja.
Pored navedenog globalnog strateskog cilja preduzeće ima niz pojedinačnih strategijskih ciljeva, kao što su: razvoj novog proizvoda, razvoj nove tehnologije, osvajanje novog tržišta, unaprjeđenje konkurentnosti, sniženje ukupnih troškova poslovanja te povećanje nivoa znanja osoblja.

 • Copyright © Agromap.net. Sva prava pridržana.
 • Developed by TRING d.o.o.
 • Ova internet stranica je urađena uz pomoć Evropske unije. Sadržaj stranice je isključiva odgovornost Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče
  i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije.