• Stranicu
 • Google
Europska komisija u Bosni i Hercegovini

Projekt financira Evropska unija

Početna/Članovi mreže/Organska proizvodnja "Herceg"
Organska proizvodnja "Herceg"

Organska proizvodnja "Herceg"

Kratak opis

Orgasnka proizvodnja "Herceg"

Organska proizvodnja "Herceg"

Osnovni podaci

  • ID Broj: 4337316710009
  • Direktor: Sejad Herceg
  • Osoba za kontakt: Sejad Herceg
  • Telefon: +387 30 525 789

Opis


"Herceg” egzistira na području općine Novi Travnik i svojevrsni je pionir uvođenja organske poljoprivredne proizvodnje u Bosni i Hercegovini. Neprestano je uključena u ovaj sistem, a jedna je od rijetkih koja je, zahvaljujući u prvom redu kvaliteti svojih proizvoda, već u samom startu uspjela dobiti međunarodni certifikat.

Farma ”Herceg” ne samo da je uspjela sačuvati kontinuitet i nivo svoje organske proizvodnje nego je na dobrom putu da ga u doglednoj budućnosti i značajno unaprijedi. Imanje farme ”Herceg” smješteno je na pitoresknim padinama planina Vranica i Vlašića nedaleko od putnog pravca Novi Travnik- Gornji Vakuf. Stanovita tradicija u organskoj proizvodnji te izniman kvalitet proizvoda nisu prošli nezapaženo pa farma ”Herceg” već od 2003. godine posjeduje certifikat za organske proizvode dobiven od strane Švedske certifikacijske kuće KRAV International branch of the Swedish certification body, koja je članica međunarodne asocijacije IFOAM, što nam otvara put ka svjetskim tržištima. Mi smo jedna od zaista rijetkih farmi u BiH čiji su proizvodi nastali na bazi organske poljoprivredne proizvodnje licencirani od strane tako eminentne kuće.

Farma ”Herceg” je od svog osnutka nadaleko najbolji primjer kako se treba pristupiti organskoj poljoprivredi i kako svoj proizvod prezentirati i predstaviti diljem svijeta. Osnovna orijentacija farme jest organska proizvodnja i uzgoj nevena – u farmaciji veoma cijenjene biljne kulture, te na bazi takvog proizvoda produkcija čajnih preparata, melema, ljekovitih krema i ulja širokog upotrebnog spektra. Imanje raspolaže vlastitim adekvatnim prostorom za sušenje i doradu sirovine (na potpuno prirodan način), a posjeduje i prostor na kojem se može instalirati sva potrebna dodatna oprema.

Uz neven, farma se bavi organskom proizvodnjom nadaleko cijenjenih prehrambenih poljoprivrednih kultura (grah, krompir i sl.) te plantažnim uzgojem maline. Prisustvo na većini specijaliziranih sajmova u zemlji i regionu rezultiralo je činjenicom da svi organski proizvodi farme ”Herceg” danas jesu i cijenjeni, prepoznatljivi i traženi od velikog broja naših uvaženih kupaca i klijenata kako u BiH tako i van nje.

 • Copyright © Agromap.net. Sva prava pridržana.
 • Developed by TRING d.o.o.
 • Ova internet stranica je urađena uz pomoć Evropske unije. Sadržaj stranice je isključiva odgovornost Udruge poduzetnika i poslodavaca Žepče
  i ni u kom slučaju ne predstavlja stanovišta Evropske unije.